Az Angol Nemzeti Egészségügyi Szervezet ma jelentette be, hogy eddig 7447 laboratóriumilag igazolt megbetegedés történt Angliában.

Felszólították a lakosságot, hogy a mai naptól kezdve, ha valaki észleli magán a sertésinfluenza tüneteit, ne menjen el a háziorvosához, hanem maradjon otthon és telefonon egyeztessen a teendőkről az említett Egészségügyi Szervezettel.

A beteg próbálja a tüneteit gyógyszerekkel enyhíteni, a lázat csökkenteni és sok folyadékot igyon. Csak azok fognak kapni a Tamiflu nevű ellenanyagból, akiknél a legsúlyosabb tünetek mutatkoznak, és olyan betegek, akik más egészségügyi problémákkal is küzdenek. Ők pedig úgy fogják megkapni a gyógyszert, hogy ki kell jelölniük egy barátjukat, aki kap egy speciális számot és a központi helyeken csak ő veheti majd fel, hogy ezzel is akadályozzák a betegség terjedését.

Persze utána nyugtatnak, hogy ez nem azt jelenti, hogy több a halálos áldozata a vírusnak, evvel a lépéssel csak a terjedését próbálják lassítani. Ugyanis előreláthatóan a következő hónap végétől napi 100,000 új megbetegedés várható.

A tünetekről annyit tudunk, hogy influenzaszerű és minimum 3 napos magas láz kíséri a betegséget.

Szerző: DPO  2009.07.02. 21:56 Szólj hozzá!

Címkék: london flu swine nhs

A bejegyzés trackback címe:

https://londoners.blog.hu/api/trackback/id/tr191223101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása