Sokan írtatok tegnap, így sikerül még több dologgal kiegészíteni a nagy összefoglalást:

- Magyar szállás?!?!: Nagy véleménykülönbségek vannak a magyar szállásokkal kapcsolatban. Azt kell látni, hogy a magyar szállásközvetítoknél ki tudod húzni azt az idoszakot amíg munkát szerzel, el kezd jönni a font. Utána tudsz továbblépni, mert nem kell aláírnod hónapokra a szerzodést. De eleve nem olyan szállások ezek, ahova úgy kell  beköltözni, hogy na most évekig ott maradsz. Hogyha pedig magyar irodák átbasznak, akkor át fognak angolok is, zsidók is, arabok is.

- LINKEK, TIPPEK:

Bankok:
LLoyds - http://www.lloydstsb.com
HSBC - http://www.hsbc.co.uk
Barclays - http://www.barclays.co.uk/

Mindhárom bankban van alap bankszámla, amik egyben ingyenesek is. Bankszámla nyitáshoz kell személyi, vagy útlevél, illetve egy lakcímigazoló.
Ezentúl pedig mindhárom bankban van alap csomag, 6-8 font között kell fizetni érte havonta. Ezekben már van internet banking, money transfer card, még telefonbiztosítás is. Nem sok különbség van köztük!

Barclays-nél volt adatlopás tavasszal, és több ismerosömnek is gondja volt vele, nekem is.
HSBC-nél épp most van az, hogy Borinak lejárt az egy éves "Passport Account" számlája, és most az ég egy adta világon sehogy nem tud átváltani egy másik csomagra bankon belül mert be kéne mutatnia közüzemi számlát. Ami már csak azért is érthetetlen, mert LondON lakosságának jelentos része bérleményben él.
Lloyds-nál vagyok már január óta, azóta semmi bajom velük, és nem is hallottam mástól.

Ha nem alap ingyenes bankszámlát nyitsz, akkor gyakorlatilag mindenhol tudsz velük fizetni. Automatából pénz kivétel ingyenes, nem számolnak fel érte semmit, ha mégis találsz olyan automatát ami igen, az ki fogja írni neked, elore figyelmeztet rá!

Agencyk:

Imperial Recruitment - sok magyar van ott, 80-100 hotellel van szerzodésük, ebbol adódóan szezonban rengeteg melójuk van. Szerb a fonökno (Maria, magyar körökben Marika néni), többségében olyanok regelnek ott, akik nem nagyon tudnak angolul. (Itt kezdtem én is, hotelekben kaphatsz ROTÁT, ami állandó foglalkoztatottságodat jelenti adott helyen :)
LINK: ---

Absolute Hospitality - szezonban rengeteg melójuk van szintén. Angol ügynökség, ebbol adódóan itt kell az angol! Dolgoztam náluk (Silverstone, Wembley), nagyon jók.
LINK: http://www.absolutehospitality.com/

Blue Arrow - Rengeteg meló szintén, ez a cég egyébként nemzetközi cég. Regisztráláskor gyakran kérdoívet kell kitöltened olyan például, hogy hány fokon kell tartani a kaját felszolgálás elött. Az elején akartam regelni, pont kikaptam egy kérdoívet, amire közölték, hogy sajnos ez nem elég :D
LINK: http://www.bluearrow.co.uk/Homepage.aspx

Prime Recruitment - Egy lakótársam dolgozik nekik, gyakran rögtön állandó melót találnak neked.
LINK: ---

mik1024 írja az ügynökségekhez:
LINK:
www.caterer.com/
www.hcareers.co.uk/

\m/ írja az ügynökségekhez:
www.kelyservices.co.uk
www.workabout.uk.com

Hozzászóló írta ingyenes dolgokról:
"...gumtree-n is van egy freebies rész. Megtetszik, elmész érte, tied lesz. Van ingyen autó is egy csomó (tényleg!). Meg minden, ami lakberendezéshez kellhet."
LINK: http://www.gumtree.com/london/free-stuff_120_1.html

amaurote kérdezte:
"A lelki békét meg lehet Londonban találni?"
Lacza válasza:
Emberfüggo, de TELJES MÉRTÉKBEN!

gomes írta állással kapcsolatban, a reed tényleg nagyon jó, aki komoly melót akar találni:
"...www.jobcentreplus.gov.uk elso korben tajekozodasnak, meg a mar emlitett gumtree.com, esetleg reed.co.uk"

gomes a jogsiról:
"...Wimbledon Station-tol 2 percre van a DVLA ahol szemelyesen el tudod intezni a cseret.a kartyas magyart becserelik a papirost nem kb £40-50 nem tudom most pontosan mennyi es kb 3het az atfutasa, postan kuldik ki a cimre amit megadsz lakhelynek."

jacks_colon a jogsiról:
"Igen, 12 pont után elveszik. Gyorshajtás esetén az eset súlyosságától függoen adnak pontot. Közúton 40% sebességtúllépésig 3 pont, afelett 6 pont jár. Autópályán durva összegekre büntetnek (500-1000 fontok)."

TAXCREDITHEZ LINK: http://www.taxcredits.inlandrevenue.gov.uk/Qualify/WhatAreTaxCredits.aspx
TAXCREDIT TELEFONSZÁM: 08453003900 (van magyar tolmács)

És végül zsolt201 LINKJE, ami tényleg nagy segítség angolhoz:
www.theenglishadventure.com/

jacks_colon írta le, teljes mértékben egyetértek vele, erre is fel kell készülni ha kijösz!

"Még annyit tennék hozzá mindehhez, hogy aki kijön londonba, az ne ugyanolyan magyar mentalitásra számítson, amit otthon megszokott. Magyarországon könnyu értelmes magyar emberbe futni az utcán. Itt nem."

Még egy valami. London, vagy vidék?
- Londonból már Pest is csak porfészeknek tünik. Szóval a város nagyon pörög, rengetegen vannak mindenhol, de hát ez világváros. Sok olyan embert ismertem meg, akiknek ez nem tetszett az otthonihoz képest.
- Vidéken pedig álltalában langyos vidéki élet van, nyugalom. Sok olyan embert ismertem meg, akiknek ez nem tetszett az otthonihoz képest.
- Mint minden ez is ember függo. Az is, hogy miért jösz ki, miért vagy itt. De egy valamivel legyél tisztában! Ha pénzgyujteni jösz ki, akkor minimálbéres melóból nem fogsz tudni! Jó melóhoz pedig angol kell!

De a pénz kérdésre talán kitérünk késobb, mint ahogy arra is, hogy ki lehet-e jönni 10 fontból egy hétre a kajával ha az ember spórol ;)

HA PEDIG ANGLIÁVAL KAPCSOLATOS TÖRTÉNETET MEG SZERETNÉL OSZTANI MÁSOKKAL ÍRD LE MAILBEN, KIRAKJUK!
E-MAIL CÍM:
storyfromuk@googlemail.com

Szerző: DPO  2008.09.10. 21:39 7 komment · 1 trackback

Címkék: élet munka szórakozás hotel london szallas ügynökség lakas taxcredit taxback

A bejegyzés trackback címe:

https://londoners.blog.hu/api/trackback/id/tr37657863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Munka otthonról a laptopodról – Kipróbáltuk! 2010.07.15. 19:37:42

Már látom hányan fogják a fejüket, hogy jajj még egy csalás. Ezúttal nem! Valós pénzkeresés az interneten kérdőívek kitöltésével!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dantee 2008.09.12. 18:48:53

Lenne egy kérdésem. Ha az ember még hostelben lakik, közben is lehet állást keresni? A lényeg, hogy elfogadják-e az ügynökségek a hostelt lakhelynek. Persze, az ember keresi, de nem talál jót, addig is tudjon dolgozni.

\m/ 2008.09.14. 14:30:29

Most latom micsoda typo-t vetettem: az altalam ajanlott ugynokseg a www.kellyservices.co.uk vagy a www.kellyservices.com - on erheto el. Bocs, ha lehet, kerem javitani!

A-tech · http://www.oszkar.com 2009.04.02. 02:09:37

Látom már régi a post, de hátha valakinek segít az infó: A Lloyds-nál az ingyenes bankszámlához is jár Internet banking.

Gergelyke 2009.10.06. 22:00:22

hello.nekem tanácsra lenne szükségem.jövőre készülök Londinba.februárban szeretnék kimenni v agy márciusban.max áprilisig várnék!
Londonimagyarokka-hu,innen lenne a szállás.a munka angol agency segítségével.

Valaki adhatna tanácsot.szerintetek a február,március,árpilis jó időzétés?a cél kizárólag London hisz ott van rengeteg lehetőség.Tudom,h kell angol telószám és cím,nyilván ettől még előző nap lehet regisztrálni,másnap meg kieleht menni. tutit utána kérdeznék,h ha holnap felkeresem az agencyt londonb an akkor van-e munkájuk.mert ha azt mondják,h most nem akkor másik agencyt keresek.ezt utálom az egészben.nah kinek mi a véleménye.hogy és mikor kell ezt csinálni?:D

Gergelyke 2009.10.06. 22:01:33

sorry a gépelésért,de siettem.....London akart lenni=)

DPO 2009.10.07. 23:12:28

Hát nem nagyon lehet így tippet adni. Az biztos, hogy a szeptember, október jó időszak melót találni. A tavasz is az lehet. És sok minden függ a szerencsétől, angol tudástól, szakmától is!
Amúgy meg több Agency-be is lehet regelni!

Gergelyke 2009.10.08. 11:26:53

értem.írtam neked mailt.lenne pár kérdésem.
süti beállítások módosítása