Óriási havazások, rekord hidegek, iskolák bezárva, közlekedési káosz, kifogyó gáz készletek, alig van már só az utakra. Ez ami jellemzi Anglia elmúlt heteit, és a mai napon is havazik.

Magyar szemmel nézve egyszerűen röhej az egész. Röhej az, hogy egy éjszaka minusz 20 fok van, és a brit lapok oldalán már azt lehet olvasni, hogy olyan hideg van, mint az Antarktiszon! (itt szeretném megemlíteni, hogy ha februárban minusz 25 fok lesz MO-n, akkor az már bizony hidegebb lesz mint az antarktiszon! legalábbis az angolok szerint). Röhej, hogy leáll minden. Röhej, hogy miután az iskolák kinyitottak a gyerekek nem mehetnek ki az udvrarra, mert a hó "veszélyes"! Ezért kis dobozkákban visznek be havat a terembe, és az asztalon csinálnak mini hóembert...

A megfejtést elárulom most. Nem sok! Két, magyar ember számára igen egyértelmű dologról van szó:

- el kell lapátolni a havat és jeget a járdáról! Az alábbi két kép 5 nappal az utolsó havazás után készült:

- az autókon pedig téligumit kell használni! (de az angoloknak foggalmas sincs mi az)

Evvel a két dologgal hipp és hopp már megis oldódnának a problémák java része.

És most írok Gordon Brown-nak is!

Szerző: DPO  2010.01.13. 14:07 1 komment

Címkék: london havazás

A bejegyzés trackback címe:

https://londoners.blog.hu/api/trackback/id/tr401669353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.07.25. 04:00:19

Emlékszem erre. Igaz én nem londoni vagyok, de olvastam, hogy fel voltak háborodva a londoni lakosok, hogy miért nem vesz a fopolgármester hókotrókat. A válasz az volt, hogy jó, o vesz hókotrókat, de akkor felemeli a tomegkozlekedési árakat, mivel ezeket a hókotrókat fenn is kell tartani és 10évente csak egyszer használnák úgyis. Na, erre mindenki bekussolt.:))
süti beállítások módosítása