A G20 találkozó miatt precedens nélküli biztonsági intézkedések léptek életbe London-ban, illetve annak érintett részein.

Vannak ugyebár a G20-as vezetők, meg a tüntetők, de inkább hívjuk őket a demonstrálóknak. A vezetők az Ecxel nevű konferencia komplexumban fognak tárgyalgatni, a demonstrálók pedig London belvárosában több helyen is tartanak demonstrációkat, figyelemfelkeltő akciókat.

A vezetők programjáról:

Obama ma este érkezett meg a Standsted reptérre, ahonnan a helikoptere repíti a nagykövetségükre. Holnap külön találkozik egy fél órára a királynővel (ezidő alatt amerikai távcsövespuskás egységek lesznek a Palota tetején), majd minden vezető a Buckingham Palotában egy fogadáson vesz részt. Pár pohár pezsgőt követően átmennek a Downing Street 10 alá (a mindenkori angol miniszterelnök otthona) esznek majd egy finomat, ahol Jamie Oliver fog főzni. (Jamie felesége 9 hónapos terhes, de még emiatt sem viheti be a telefonját a konyhába) Itt már persze vegyül a társaság és bankárok meg "fontos" pénzes emberek is lecsüccsennek majd a székekre.

Holnapután pedig elkezdődik az egy délelötti, és egy délutáni szessönből álló tárgyalgatásuk.

A demonstrálók programja:

Holnap kezdődik a Bank Of England épülete elötti felvonulás, amit a bolondok napja után a pénzügyek bolondjának neveztek el.

Az ExCel komplexumhoz elvisznek egy hatalmas jégtömböt.

Délután háborúellenes tüntetők, és a nukleáris lefegyverkezést támogatók együtt vonulnak fel palesztin és brit muszlimokkal.

A Kelet-londoni Egyetem elött egy alternatív csúcstalálkozót rendeznek. A zöldek pedig a British Museum-nál tüntetnek.

Holnapután reggel verni akarják a hotelajtókat, ami annyit jelent, hogy ők akarják ébreszteni a hoteljeik elött állva a vezetőket.

Délelött óriásmonopolyzni fognak a londoni tőzsde elött.

Canary Wharf - a nagy üzleti negyedben számítanak a rendőrök hirtelen akciókra a bankok épületei és a bankárok ellen. Van egy ismerősünk, aki egy bankban dolgozik a city-ben, és a héten többször felhívták a figyelmét, hogy nehogy öltönyben, nyakkendőben menjen be dolgozni ezen a pár napon ..

A demonstrálók tervezett útvonalain minden bolt, pub deszkázza be a kirakatait, minden rendőrt az utcára vezényelnek. A rendőrség nem akar erőszakot alkalmazni, de ha szükség lesz rá, már az "apró szikrát is azonnal oltani akarják majd". Az ExCel előtt például kockaköves a járda, és az elmúlt héten minden egyes darabját megvizsgálták és amelyik mozgatható volt, lefixálták...

A végén még térjünk vissza Obamára. Érdekes számok a londoni kiruccanásáról:

- 200 titkosszolgálati ügynök kiséri,

- 300 állami képviselő jön vele,

- 4 beszédírója gondoskodik róla, hogy ne mondjon csacskaságot,

- 12 súgógépet használ majd (ezt azért nem értem)

- 8 személy a first lady kisérete,

- A városban 35 gépjárműből álló konvojban fog közlekedni.

 

Szerző: DPO  2009.03.31. 22:23 Szólj hozzá!

Címkék: london obama g20

A bejegyzés trackback címe:

https://londoners.blog.hu/api/trackback/id/tr741038647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása