Minden vezető megérkezett rendben, pacsiztak egymással nagy mosolyban, ahogy kell, Obama is találkozott a királynővel. Ma esti hírek vezető címe, hogy Gordon Brown az angol miniszterelnök szerint csak órákra vannak a világgazdaság megmentésétől és átalakításához szükséges megállapodások megkötésétől. 

Jamie Olliver nagyon izgult még ma, hogy sikerül-e a kaja, lássuk közelebbről a menüt:

- Sült skót lazac salátával és tengerparti zöldségekkel, vadfokhagymával ízesített ír kenyérrel,

- Kis lángon sütött walesi báránylapocka spárgával, szent györgy gomba leöntve mentaszósszal,

- Forró gyümölcslepény házikészítésű vanilia sodóval.

Holnap lesznek az igazi megbeszélések és tárgyalások, meglátjuk mire mennek majd.

Mindeközben London belvárosának utcáin 5000 rendőr próbált rendet tartani, délelőtt még ment is, ám délután már sok hülye kezdett ellenük menni. Ekkor már előkerültek a kutyás és viperás osztagok is. Viperával csak magukat védték, és nem támadtak ki. 

Pár vandálnak sikerült betörnie a Bank of Scotland üvegét, és bemászni az épületbe, amit fel akartak gyújtani, de később megoldódott az illegális behatolás kérdése.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7977618.stm

Érdekes volt figyelni a képeket a híradóban, amikor az üvegen belül a civilbe öltözött bankárok fotózgatják a kinti tömeget. Egyébként van egy olyan mondás, hogy "ne a játékost utáld, utáld a játékot". Ezt mostanában leginkább azok a bankban dolgozók mondják, akik nem keresnek sokat, de ugyebár bankban dolgoznak.

Megnézve Obama és Brown közös sajtótájékoztatóját rögtön feltünt, hogy itt tényleg kérdeznek az újságírók, és nem illedelmeskednek. Egy igen csípős újságírói kérdésre Obama elismerte, hogy Amerika is felelős a válság kialakulásának okaiért.

Hát nem aranyos a királynő? :)

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7977618.stm

 

 

Szerző: DPO  2009.04.01. 23:45 Szólj hozzá!

Címkék: london obama királynő g20

A bejegyzés trackback címe:

https://londoners.blog.hu/api/trackback/id/tr311040931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása